Startsidan  ·   Instagram  ·   Bloglovin  ·   Tumblr

26 Februari

Skrivet:    ·  Min vardag
Relaterad bild
Detta med ekonomin är nog de "svåraste" när man inte längre bor hemma hos föräldrarna. Alla köp behöver planeras på ett ungefär hur mycket som ska dit eller dit. Innan spelade det inte riktigt någon roll. Därför tänkte jag i det här inlägget tillsammans med flexlimit skriva lite om detta ämne. 
 
Jag och Martin valde ju att ta delad ekonomi, eller man kanske ska säga gemensam?, för delad låter som att man delar på allt och betalar hälften hälften var liksom haha. Så vi har gemensam ekonomin iallafall, vilket jag föredrar alla dagar i veckan. Sedan har jag ju tur att han orkar stå ut med mig att jag bara har ett halvtids jobb egentligen (men jobbar massa extra, då jag kör 3 olika jobb) så jag aldrig får samma summa i lön varje månad. Och han betalar givetvis lite mer eftersom han tjänar mycket mer än mig. Vilket vi tycker är rättvist.

Spar är något vi verkligen jobbar med så mycket vi kan, vi lägger över allt vi inte spenderat på slutet av månaden i sparkontot som sen får gå till lite viktigare saker som kan behövas i framtiden som typ att amortera lite extra på lånet eller kanske betala av ett helt lån. Självklart är det skönt att det finns bra lånealternativ om det skulle krisa, som sidan jag länkar till som har väldigt höga betyg av sina kunder. Det är så otroligt skönt att ha en liten buffert som man kan ta ifrån om man skulle behöva, ibland händer det ju oförutsägbara saker.

 
Hur har ni eran ekonomi? Vad föredrar ni? Ha en fin dag!
 
 

♡Louise♡
Skrivet: 2018-02-26,  kl. 16:02:27 Blogg:  http://louiseelinore.com

Viktigt inlägg! :)

♡Dixi Wonderland♡
Skrivet: 2018-02-27,  kl. 08:36:10 Blogg:  http://dixiwonderland.com/

Vi har separata konton men samtidigt gemensam ekonomi. Låter kanske luddigt men vi båda betalar hemma men har inte tillgång till varandras konton :)

♡Jessica Högberg♡
Skrivet: 2018-02-27,  kl. 09:34:20 Blogg:  http://lchftrollet.blogg.se/

Vi lägger alla inkomster i en pott, betalar och sparar det som ska "bort" och delar sen på resten;)

♡Ines♡
Skrivet: 2018-02-27,  kl. 11:44:13 Blogg:  http://nouw.com/ineees

Bra inlägg! <3

♡Amanda♡
Skrivet: 2018-02-28,  kl. 17:36:46 Blogg:  http://nouw.com/mandasdiary

Så intressant inlägg! :)

♡MALINDENISE♡
Skrivet: 2018-03-03,  kl. 19:03:10 Blogg:  http://devote.se/malindenise

Vilka bra tips! :D
DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Cassandra Gigel, 19, Stockholm.

Här i bloggen får ni läsa om mitt liv!

CASSANDRA