Startsidan  ·   Instagram  ·   Bloglovin  ·   Tumblr

Jakt

Skrivet:    ·  Min vardag

(null)

Inspobild på hur ett jaktrum kan se ut.

I det här inlägget tänkte jag skriva lite om jakt och jägare och det gör jag tillsammans med Pnjakt. Nästan hela Martins familj är ju jägare i släkten, och de var ett viktigt faktum att hans  jaktkläder  skulle få plats när vi flyttade till hus. För ja det finns hur mycket jakt prylar som helst, och givetvis så har Martin det mesta. Men vi har lyckats lösa det ganska bra så kontoret som egentligen var tänkt till endast jaktrum fick bli både kontor och jaktrum. Där han rymmer alla kläder, skor och vapenskåp etc. Men nästa gång vi flyttar så ska han få ett riktigt jaktrum där alla grejer rymma kläder och troféer, egen soffhörna tex så han kan ha lite häng där. Jag älskar ordning och reda och ser gärna att de är uppbyggt som en walk in closet så man har en bra överblick över alla prylar och så de blir lätt att hitta om man spontant behöver stressa ihop sin packning för jakten.

Även på landet där vi är ute mycket, har vi luftgevär för att grabbarna ska kunna leka av sig lite, vilket jag tycker är ganska kul att skjuta men även lite läskigt haha. Då kan man öva på prickskytte och sånt i skogen. Skjuta ner lite kottar, pricktavlor eller på burkar. Tyvärr är vår ö lite för lite för att kunna få jaga på så därför får de räcka med luftgevär där, då endast kommunen som har hand om sånt när de väl behövs får jaga där.

Har ni någon som jagar i er närhet eller kanske ni själva? 

Ha en fin dag!
26 maj

Skrivet:    ·  Min vardag
(null)
Lite bilder ifrån denna långhelg. Det var lovat regn men än så länge har de duggat lite bara nån enstaka gång. Så vi har hunnit med att både fiska och vi fick en hel del strömming, njuta av solen och leka med kompisar. 

Ha en fin kväll! 

Liten börjar bli stor.

Skrivet:    ·  Min vardag
(null)

(null)
Åh han börjar växa ur alla fina kläder. Och går upp i storlek som snart är ikapp Collin känns de som. Har ingen lite bebis längre.. :(

Namngivning för Frank

Skrivet:    ·  Min vardag
(null)
Igår var vi på namngivning för Linton och Vollins syssling Frank. De hade fixat jättefint. Och idag har vi inget speciellt planerat, blir mest att chilla då kidsen tydligen pendlar mellan lite feber och sen mår bra. Först var det C som hade feber, men nu inatt kom den till L istället.. suck. Så trött på alla sjukdomar nu.

Chiapudding.

Skrivet:    ·  Min vardag
(null)
En blåsig dag men vi har varit ute med öppnis halva dagen, och snart dags för att gå ut och hämta storebror på förskolan. Ikväll är det dags för hans första träning med fotbollslaget. Ska bli så kul att se, tyvärr ska de kanske regna men hoppas att vi hinner undan. Efteråt tänkte jag dra på ett litet träningspass med några föräldrar från öppnis. Ja ni hör ju, hurtbulle som man är haha. Ne skämtosido jag försöker komma igång lite att röra på mig så de sista kilona kan försvinna igen så kanske man börjar känna igen sig själv efter två barn haha! Ha en fin dag. :) 

Elbilar.

Skrivet:    ·  Min vardag

(null)

I det här inlägget tänkte jag skriva lite om elbilar och det gör jag tillsammans med Järfälla Energi. Nu har våran bil börjar strula och ha sig, det slår ju aldrig fel när vi har som minst tid till sånt, vilket resulterat i att vi kanske tänkt köpa en ny bil. Och gärna så fort som möjligt för jag vill kunna ha en bil som man kan lite på när man är ute och åker. Jag har funderat länge på elbil eller hybrider som också finns, men då behöver vi fixa en laddbox också till tomten för att de ska bli smidigt. Vi har många i närheten som faktisk använder elbil trots att de har långa resvägar till platser i vardagen.

Och något annat som jag märkt i vardagen när man är ute och ska shoppa till exempel, så är det att de nästan alltid är ledigt på alla elbilsplatser vid centrum och restauranger etc. Det är ju lite lockande faktiskt haha. 

Vad tycker ni om elbilar? Ha en fin dag fina ni, och njut av de fina vädret!Redan maj.

Skrivet:    ·  Min vardag
Äntligen lite värme igen, vi håller på och fixar på uteplatsen lite. Staketet ska äntligen komma på plats och inreda lite med växter osv ska göras. 
Redan är maj här, kanske den mysigaste månaden när man har hela sommaren framför sig och vädret börjar bli skönt. Våra kids är riktiga utebarn, de vill vara ute hela tiden. 
CASSANDRA