Startsidan  ·   Instagram  ·   Bloglovin  ·   Tumblr

Testamente

Skrivet:    ·  Min vardag

Detta inlägg är skrivet i samarbete med Lavendla.
Något som kanske inte är självklart för alla unga som är mitt uppe i vardagen är testamente. Det är sånt som gamlingar håller på med kanske många tänker. Så har i alla fall jag tänkte tidigare. Men ack så viktigt det är! Sedan jag fick barn har jag tänkt mycket på vad som skulle hända med Collin om jag försvann, speciellt med tanke på att jag och Martin inte är gifta (än). Vi lever bara som sambos/förlovade så skulle verkligen behöva skriva i mitt testamente att han skulle ärva en del.
Jag har alltid vetat att barn inte går att göra arvslösa, vilket jag tycker är väldigt bra. Ett testamente är det enda sättet att avvika från lagens alla regler om arv till exempel. Och finns inga släktingar kvar så går det till det allmänna arvsfonden. Om jag får önska så skulle nog de mesta hamna hon mina barn, och sedan stora saker som hus och bil etc som både jag och Martin äger går till honom.
Man vet aldrig vad som händer och speciellt inte nu under dessa konstiga tider med sjukdomar hit och dit, livet är verkligen inte som jag tar för givet och det borde ingen göra tycker jag.

Jag har fått vara vittne på sambon farfars testamente på lite saker som ska gå till honom när han går bort till exempel, då han egentligen inte ska ärva något eftersom han bara är ett barnbarn. Det måste ju nästan bli enklare när allt är uppspaltat på papper vem som ska ha vad och så vidare än att alla släktingar ska gå lös och kanske inte heller bil sams om vem som ska ha vad. Tror det är väldigt vanligt med giriga släktingar hehe.

Hos Lavendla finns gratis och lättillgänglig information online här, för att snabbt kunna läsa om regler och annat som man kan behöva hjälp med. En riktigt grym tjänst om ni frågar mig.
Har ni skrivit ett testamente? Och vad skulle de stå i ert isåfall?

Ha en fin dag!♡Hilma Eklund ♡
Skrivet: 2020-05-12,  kl. 14:55:12 Blogg:  http://www.nouw.com/hilma

Oj det här med testamente har jag verkligen inte alls tänkt på. Men nu fick man ju en lite annan syn på det ☺️ Tack för tipset fina du! ❤️ Kram!

Svar: nee inte så ofta man gör det! kram
cassandra gigel
DITT NAMN*
Kom ihåg mig?

DIN EMAIL (publiceras ej)


DIN BLOGG


DIN KOMMENTAR

Cassandra Gigel, 19, Stockholm.

Här i bloggen får ni läsa om mitt liv!

CASSANDRA